Ruta del Vi DO Empordà

El ressorgiment de la producció del vi ha facilitat la creació del Club de la Ruta del vi D.O Empordà, una associació endegada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb la col·laboració del Consell Regulador de la D.O. Empordà i el sector turístics de les comarques de l’Alt Empordà i Baix Empordà, que pretén amb l’enoturisme la fusió del coneixement del vi i el territori amb el turisme a fi de promoure aquestes experiències entre els amants de la natura i la gastronomia.

Vint-i-quatre cellers, nou establiments hotelers, onze restaurants, tres bars i establiments especialitzats en vi, onze empreses d’activitats, tres museus, dos centres de tractament de vinoteràpia, tres centrals de reserves i diferents punts d’informació repartits per tot el territori… en total més de 80 empreses per oferir al visitant una experiència 100% enogastronòmica per conèixer la tradició vinícola de la mà dels propis propietaris.

 

L’enoturisme és una nova manera de dinamitzar i conèixer el l’Empordà i la Costa Brava, i per aquest motiu el Restaurant Kubansky ha decidit afegir-se a la iniciativa de la Ruta del Vi DO Empordà.

Els vins DO Empordà

La DO Empordà ocupa 2020 hectàrees de vinyes en el Alt i el Baix Empordà.

Els vins negres són de qualitat elevada, amb cos, ben constituïts i harmònics, en ocasions amb el matís d’una criança acurada. Aquests vins de reserva i criança presenten notes aromàtiques molt característiques; són complexes, fragants, amb tocs d´espècies, mantenint sempre aromes de la fruita i la planta. Un cop a la boca s´expressen amb plenitud, saborosos i molt agradables.

Els vins blancs, sovint amb varietats autòctones, són frescos i saborosos i els rosats es caracteritzen per un color cirera ben definit, amb gran personalitat i aromes delicades, frescos i de graduació alcohòlica moderada. La Garnatxa de l’Empordà elaborat amb la varietat de raïm que li dóna nom, és un vi dolç natural, amb sabor del mateix raïm madur, càlid i sedós, virtuts que li concedeixen els trets d´un vi de postres excepcional, juntament amb l´altre vi dolç propi de la zona, el Moscatell de l’Empordà.